Epson

Epson printers zijn simpel in gebruik, maar het inkt gaat sneller op dan bij Brother en Canon. Afdrukkwaliteit is bij Epson ook wat minder dan die van Brother en van Canon. Epson gebruikt compatible cartridges. Deze cartridges moeten in principe gelijk werken na het installeren. Mocht dit nog steeds problemen opleveren kijk dan bij Meest gestelde vragen.

 

Algemene Tips

Laat uw printer altijd aanstaan.
Epson printers zorgen er zelf voor dat er eens in de zoveel tijd een klein reinigingsprogramma wordt gevolgd t.b.v. de printkop. Hierdoor raken de spuitkanalen niet verstopt. Dit kost nagenoeg geen inkt.

Een printer die lang heeft uitgestaan zal meer spoelen en dus meer inkt verbruiken op dat moment.

  • Check de cartridge of de ontluchting bovenop de cartridge daadwerkelijk vrij is van plastic of lijmresten.
  • Doe bij een nieuwe cartridge altijd eerst de nozzle check. In sommige gevallen moet je met een nieuwe patroon 2 á 3 keer schoonmaak procedure volgen.
  1. Verwijder de plastic verpakking.
  2. Verwijder het plastic ontluchtingslabel.
  3. Plaats het inktpatroon voorzichtig in de printer.

Plastic folie bij de inktuitgang NIET verwijderen!

Mocht de printer een melding geven dan kun u deze negeren. 

Printerupdates

Printerfabrikanten moeten het hebben van de cartridges/toners, en niet van de printers. Ze zullen er dan ook alles aan doen om u richting originele patronen te bewegen.

Nu doen ze dit tegenwoordig door middel van zogeheten automatische updates. Met deze updates zorgen ze ervoor dat sommige chips die op de cartridges zitten niet meer worden herkend door uw printer. Uiteraard zorgen wij er voor dat onze cartridges worden voorzien van de nieuwste chips, ook na een nieuwe update. Echter wordt u, terwijl wij een nieuwe chip ontwikkelen, gedwongen om over te gaan op dure merkcartridges. 

Deze updates komen binnen via de vooraf geïnstalleerde software, waar u mee akkoord bent gegaan toen u de meegeleverde software heeft geïnstalleerd op uw computer. U kunt dit akkoord echter ook weer intrekken!

Voer nooit updates uit met de printer!


Veel voorkomende meldingen: