Brother

Over het algemeen heeft Brother weinig problemen met huismerk cartridges. Meestal ogen ze qua uiterlijk anders dan origineel waardoor de consumenten soms wat terughoudend zijn.

Printerupdates

Printers voor 2014 werken met cartridges zonder chip. Met deze printers zal je ook geen updates krijgen die een obstakel kunnen vormen. Printers die wel cartridges met een chip gebruiken (o.a. LC123, LC223) kunnen wel printerupdates ontvangen. Brother kan er dan voor zorgen dat uw cartridge, die er op dat moment in zit, niet meer werkt. Om dit tegen te gaan is het raadzaam om tijdens de installatie van uw printer uit te automatische updates uit te schakelen.

Algemene tips

  1.  Verwijder het plastic ontluchtingslabel
  2. Plaats de cartridge in de printer, soms kan het zijn dat u de cartridge goed moet doordrukken.

 

< Ontluchtingslabel van de cartridge aftrekken

  • Bij cartridges die voorzien zijn van een chip kan er een melding verschijnen op uw printer. 
    Deze melding kunt u negeren door op "OK" te drukken op uw printer.
  • Bij huismerk cartridges kan het zijn dat u de cartridges iets harder moet doordrukken om de uitgang van de inkt te openen..
  • Als u eenmaal de cartridge hebt geplaatst is het raadzaam om de cartridge niet uit de printer te halen, totdat de cartridge daadwerkelijk leeg is.
  • Als u bij de eerste prints nog geen inkt op het papier ziet kan het zijn dat de ontluchtingslabel nog op de cartridge zit. Komt er nog steeds geen inkt uit, voer dan het reinigingsprogramma een paar keer uit.
  • Printers altijd rechtop vervoeren!
  • Bij huismerk cartridges kan het zijn dat u de cartridge iets harder moet doordrukken.

Voer nooit updates uit met de printer!


Veel voorkomende meldingen: