HP Cartridge Protection Uitschakelen

HP Cartridge Protection - ter bescherming van wie?

 

HP heeft voor zijn nieuwste printers een nieuwe manier gevonden om de consument 'te beschermen' tegen compatible cartridges.

Door een instelling in de printer worden niet-originele cartridges als schadelijke indringers behandeld en weigert de printer ze te gebruiken. In de wet is echter vastgelegd dat HP de consument niet mag verbieden om compatible cartridges te gebruiken, en ze hebben dan ook conform diezelfde wet een mogelijkheid ingebouwd om de consument weer baas over eigen printer te maken.

Om de HP cartridge protection uit te schakelen of te omzeilen moet er gebruik worden gemaakt van HP Toolkit via de computer. Wanneer uw printer niet met een USB kabel aangesloten is, maar via het draadloze netwerk, heeft u het IP adres van de printer nodig.

Heeft u nog geen HP Toolkit of HP Solutions Center? Download deze dan hier. Na het invullen van uw producttype of serienummer kunt u het volledige software pakket voor uw printer downloaden.

Voor rechtstreeks aangesloten printers

 

Stap 1: Ga via het configuratiescherm in Windows naar uw printer en klik hierop met de rechter muisknop en klik op eigenschappen. Vervolgens opent het programma HP Toolkit of HP Solutions.

Stap 2: Ga naar het tabblad 'Cartridge Protection' en vink deze uit of klik op uitschakelen. Sla uw instellingen vervolgens op.

Let op: Vergeet niet om uw automatische updates uit te schakelen! HP Cartridge Protection wordt na elke update weer automatisch ingeschakeld. Weten hoe u dit doet? Klik hier.

Voor printers aangesloten via het (draadloze) netwerk

 

Stap 1: Zoek via configuratiescherm uw printer op, klik hierop met de rechter muisknop en klik op 'Eigenschappen van printer'. 

Stap 2: Er opent een nieuw scherm, in dit scherm ziet u locatie staan. Kopieer deze cijfers, inclusief alle puntjes ertussen en plak deze in uw internet browser.

Stap 3: Ga naar het tabje 'Instelligen' en selecteer in het linkermenu 'HP Cartridge Protection'. Vink 'uitschakelen' aan en sla uw instellingen op.

Let op: Vergeet niet om uw automatische updates uit te schakelen! HP Cartridge Protection wordt na elke update weer automatisch ingeschakeld. Weten hoe u dit doet? Klik hier.


Reactie plaatsen

Reacties

Robert Dodemont
3 maanden geleden

Dit werkt niet omdat je adobe flasch nodig hebt en dat wordt niet meer gebruikt

Peggy
8 maanden geleden

Het lukt me niet baal ervan dat dit allemaal nodig is had voorheen geen problemen hiermee
Ik zou graag alles retour sturen en gewoon de originele HP cartridge bestellen kan dit gewoon via Bol?