Kieswijzer HP vs Canon

Volgens statistieken van de consumentenbond komt op dit moment Canon het beste uit de test in het gevecht tussen deze twee merken. De consumenten waarden namelijk de volgende cijfers voor hun printermerk:

  • HP 7,1
  • Canon 7,2
  • Brother 7,7
  • Epson 6,9

Mankementen bij printers

Een op de 10 gebruikers heeft weleens defecten of mankementen gehad aan zijn printer. Dat kwam bij printers van HP en Epson net wat vaker voor dan bij Canon en Brother.

  • In ruim een kwart van de gevallen betreft het papierproblemen. Dan gaat het mis met de toevoer, doorvoer of uitvoer van de papiervellen.
  • Eén op de 4 gebruikers had last van een slechte printkwaliteit.
  • Ook problemen met wifi of niet-startende printopdrachten komen regelmatig voor.
  • Veruit de meeste problemen treden op met cartridges en printkoppen. Zoals nieuwe cartridges die werden geweigerd door de printer.

De helft van de printers wordt vervangen omdat ze stuk zijn of omdat te vaak storingen en defecten optreden. Een kwart van de printers wordt afgedankt omdat ze technisch verouderd zijn. Een andere reden is draadloos printen. Mensen gebruiken een printer gemiddeld 6 jaar voor ze een nieuwe aanschaffen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

MrMarcie
10 maanden geleden

Ik herken alles zo'n beetje. Print helemaal niet zoveel behalve elk begin van het jaar als ik alles voor de boekhouder moet uitprinten.
Maar ik doe gemiddeld maar 3 jaar met printer. Dan is er steeds wat. Of de doorvoer van papier gaat niet lekker meer, ook niet na reinigen. En nu net mijn Epson pinnetje afgebroken die de cartridge C leest. Staan ze bekend om Google ik nu.
Nu net een HP gekocht blijkt dat die gebruik van inktcartridges van huismerken blokkeren. Ik hoop dat die tool werkt die jullie aangeven als die blok er bij mij op zit

Marianne de Bruijn
13 dagen geleden

Heb iets ontdekt én ben ontevreden met hun printer: HP!! Wat een oplichters!! Ik heb een HP Deskjet 2700, 3 jaar oud. Gekocht bij de oplichter Bol.com. (Doet er niet toe.) Vanaf het begin print hij foto's erg slecht. Is de cartridge nieuw, 1 à 2 foto's goed, de rest streperig. Verder geen problemen gehad met deze printer.
Maar de XL cartridge 305 zwart die ik hier voor nodig heb, print te weinig pagina's. Niemand telt dat. Over de hele wereld. Ik heb deze printer al 3 jaar. Ben er bij toeval achter gekomen, maar heb helaas geen bewijs. We moesten 150 pagina's printen. We hebben een nieuwe cartridge moeten plaatsen, want de oude was al helemaal leeg. Okay we hebben een paar proefdrukjes gemaakt en zijn gaan printen. 149! 1 tekort. Op de doos staat 240!! Duidelijk?